Zakelijke zomeroutfits

Zakelijke outfits in de zomer

Het is eindelijk zomer! Heb jij je zakelijke outfits daarop aangepast? De ervaring leert dat velen te lang wachten met het selecteren van nieuwe outfits. Op de zonnige dagen van het jaar ogen de standaard zakelijke outfits ogen te donker. Daarnaast kun je het te warm krijgen, waardoor je oncomfortabel en bezweet aan het werk moet. Dat lijkt ons geen prettig vooruitzicht.

Moet jij aan het werk de komende weken en wil je dat je garderobe dit ondersteunt? Wij helpen je een handje met onderstaande tips.

Kleuren

Kleuren hebben invloed op de manier waarop je voelt en beïnvloeden zelfs onze gezondheid. Dit heeft zoveel effect dat medische wereld straling met specifieke kleuren gebruikt bij het behandelen van uiteenlopende ziektes. Commerciële partijen, zoals vliegtuigmaatschappijen en winkelcentra, gebruiken kleuren om het koopgedrag van hun klanten te beïnvloeden.

Op kleinere schaal bekeken; de kleur die je aanhebt kan mee- of tegenwerken tijdens het verkoopproces. Het is daarom goed om je bewust te zijn van het effect van de kleuren van de kleding die je draagt in de zomer.

Advies

De zomer wordt geassocieerd met lichte en felle kleuren. Aangezien je zakelijk voor de dag wilt komen adviseren we om vooral rustige lichte kleuren aan te doen. Denk hierbij aan wit, grijs, beige, (licht)blauw, en zalmkleurige kleding. Vermijd donkere kleuren, want ze houden meer warmte vast en passen beter bij andere seizoenen van het jaar. Felle kleuren zijn prima in de zomer voor vrijetijdskleding, maar worden zakelijk afgeraden vanwege de speelse uitstraling.

kleuren zakelijke outfits

Stoffen

De juiste stoffen voor de zakelijke zomeroutfits zijn luchtig, zonder te doorschijnend te zijn. Het is een groot voordeel als de stof niet teveel kreukt en als het kledingstuk niet teveel weegt heb je de ideale mix van eigenschappen voor zakelijke zomerkleding.

Advies

De stoffen die grotendeels voldoen aan bovenstaande punten zijn linnen, katoen, seersucker, jersey en zomertweed. Vermijd wol, bont en andere warme en zware stoffen.

stoffen zakelijke outfits

Omgaan met een strikte dresscode

Ben je aangekomen bij dit punt en besef je ineens dat er een strikte dresscode gehanteerd wordt bij jou op het werk? Niet getreurd! Hoewel een strikte dresscode in de meeste sectoren steeds minder gehanteerd worden, zijn er altijd nog bepaalde beroepen waarbij de kleding een cruciale rol speelt. Denk maar eens aan de tandarts in een korte broek, advocaat in een shirt zonder mouwen en notaris in z’n slippers. Het is en blijft een komisch beeld, ongeacht het seizoen. Toch zijn er tal van manieren om met een strikte dresscode om te gaan. Vergeet niet goed om je heen te kijken om te zien hoe collega’s het aanpakken en voel je niet geremd om te vragen aan de leidinggevende welke aanpassingen aan de outfits nog representatief zijn voor het bedrijf.

Advies

We geven hierbij een paar adviezen waardoor je het minder warm hebt in de zomer, zonder je garderobe drastisch om te gooien. Neem onderstaande punten door en kijk of je ze kunt toepassen bij jou op het werk.

  • Mouwen opstropen en een extra knoopje open zettten
  • Zwarte leren schoenen vervangen met loafers
  • Zonder colbert werken
  • Geen onderhemd aantrekken
  • Sieraden verminderen

dresscode zakelijke outfits

Persoonlijke boodschap

Prawien Dhoen Salue Consultancy
Prawien Dhoen, Salue 

‘Bedankt voor het lezen van deze zomerse blog! We wilden een onderwerp bespreken dat net ietsjes anders is dan wat je van ons gewend bent. Hopelijk hebben we je aan het denken gezet over de kleding die je draagt in de zomer en wat voor impact het kan hebben op je zakelijke prestaties. Werp vandaag nog een kritische blik op je garderobe en berg alles wat niet voldoet aan de bovenstaande punten netjes op. Dat bespaart een hoop tijd in de ochtend en helpt je met het filteren van kleding die je niet draagt.

Ten slotte benadrukken we dat de bijdrage die je kleding levert aan jouw succes afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeur. Het heeft weinig zin om je nieuwe zakelijke zomeroutfit aan te trekken als dit ervoor zorgt dat je niet lekker in je vel zit. Dan kun je misschien toch maar beter je favoriete warme donkere broek aantrekken en vol zelfvertrouwen aan het werk gaan.

Ook gedurende de hele zomerperiode staat Salue tot uw dienst! We kijken, denken en werken graag met je mee. Een fijne zomer toegewenst!

Spread the love