Sales zelfverzekerdheid

‘Zelfingenomen kwal’ of juist een ‘Geweldige aanwinst’?

We kennen allemaal wel een (ex-)collega die zichzelf ziet als een ster binnen het bedrijf. Hij denkt altijd alles te weten, stapt zonder aarzeling op het management af en vertelt maar al te graag over zijn successen.

‘Wat een irritante zelfingenomen kwal!’, denken sommige collega’s.

Het management denkt er echter vaak anders over. Sterker nog, in de praktijk zien we vaak dat dit gedrag juist wordt beloond!

Tijd om dit verschil in perceptie onder een vergrootglas te leggen. In dit artikel bespreek ik of ogenschijnlijk misplaatste trots goed is voor de carrière van een verkoper.

Wie wordt het meeste gewaardeerd?

Een fijne collega wordt getypeerd als iemand die een vrolijke positieve sfeer veroorzaakt op de werkplek. Dit wordt zowel door collega’s als door het management gezien als pluspunt.Het verschil tussen werknemers zit hem erin dat het management vaak meer waarde hecht aan concrete resultaten dan collega’s.

Stel dat een bescheiden en een zelfingenomen werknemer op papier dezelfde resultaten behaald. Wie wordt het meeste gewaardeerd? Hieronder een scenario waarbij de uitersten met elkaar worden vergelijken.

Bescheiden: 

  • Praat niet uit zichzelf over behaalde resultaten.
  • Doet complimentjes van collega’s en leidinggevenden af met ‘oh, het stelde niet zoveel voor.’
  • Weigert vrijwel nooit een verzoek van collega’s of het management.

Zelfingenomen:

  • Vertelt regelmatig over welke werkzaamheden hij afgerond heeft.
  • Reageert op complimentjes met ‘ja, het was zwaar, maar het is mij gelukt!’.
  • Weigert regelmatig verzoeken van collega’s, maar accepteert ze wel van leidinggevenden.

Het antwoord op de vraag wie het meeste wordt gewaardeerd, verschilt van bedrijf tot bedrijf. Vaak zien we dat bij kleine bedrijven met korte lijnen en een informele sfeer, de prestaties van de bescheiden werknemers gezien en gewaardeerd worden door het management. Het gedrag van de zelfingenomen werknemer wordt in zo’n kleinschalige operatie door alle lagen als onprettig ervaren.

Grote bedrijven met meerdere managementlagen krijgen niet altijd inzichtelijk welke werknemers het meeste werk verzetten. In zo’n omgeving is het verstandig voor de ambitieuze werknemer om de mindset aan te nemen van een zelfingenomen werknemer. Hierdoor valt hij meer op en wordt er als eerste aan hem gedacht als zijn afdeling ter sprake komt.

Welke omgeving kies jij?

Er zijn grote verschillen tussen branches en de beoordelingen van werknemers die daarin actief zijn. Zo zal een verpleegkundige in het ziekenhuis dagelijks vooral beoordeeld worden op sociale factoren, in tegenstelling tot een verkoper die huis-aan-huis gaat om zijn targets te halen.

Een uitgesproken zelfingenomen karakter gaat vaak niet goed samen in omgevingen waar de focus ligt op het uit de weg gaan van confrontaties. De ogenschijnlijke harde wijze waarop zaken gedaan worden in een competitieve omgeving spreekt deze groep meer aan.

Iemand die van nature bescheiden is en minder competitief ingesteld is, zal zich snel ongemakkelijk voelen als hij of zij moet concurreren met collega’s. Het werk kan na verloop der tijd als stressvol ervaren worden, waarbij collega’s bestempeld worden als toxisch. Een vriendelijke werksfeer met beoordelingen voor het gehele team, in plaats van individueel, spreekt deze groep meer aan.

Jezelf leren kennen en gebruikmaken van je kwaliteiten

Hoe ben jij terecht gekomen in de omgeving waar je nu werkzaam in bent?

Heb je dit altijd al gewild? En voldoet het aan de verwachtingen?

Voor veel professionals is dit niet het geval. Ze hebben verschillende functies gehad, een carrièreswitch gemaakt of zijn blijven hangen bij een bedrijf, omdat ze bijvoorbeeld een goed salaris aangeboden kregen.

Het is belangrijk om regelmatig te evalueren of je wel op de juiste plek zit. Waardering voor je prestaties hangt niet alleen af van jou. Het hangt ook af van de branche, de mate waarin je (on)vervangbaar bent voor het bedrijf en de beoordelingscriteria van het management. Het advies luidt daarom om jaarlijks je opties te bekijken, in gesprek te gaan met potentiële werkgevers en na te gaan of je wel eruit haalt wat erin zit.

Persoonlijke boodschap

Prawien Dhoen Salue Consultancy
Prawien Dhoen, Salue Consultancy

‘Ik spreek regelmatig met beginnende ondernemers die hiervoor een goedbetaalde vaste baan hadden. Ze zijn gestopt met hun baan, omdat ze het gevoel hadden vast te zitten op hun functie. Er was geen mogelijkheid om op een andere manier waarde toe te voegen aan het bedrijf.

Ze geven aan dat ze nu als ondernemer meer werkdruk ervaren en minder inkomen hebben, maar toch een stuk gelukkiger zijn. Dat is overduidelijk het effect van jezelf beter positioneren op de arbeidsmarkt. Als gewerkt wordt aan datgene waar je gepassioneerd over bent, zal de waarde die je levert (en daarmee uiteindelijk ook jouw inkomen) een stuk hoger zijn.

Ik ben Prawien Dhoen, verkooptrainer in hart en nieren. Naast het verbeteren van de bedrijfsresultaten, heb ik ook oog voor het verkoopplezier. Interesse in een één op één gesprek met mij? Neem gerust contact op.

Spread the love